poniedziałek, 30 listopada 2020
OMLET po nowemu
Witajcie KOCHANI,
Dzis chcialam napisac o omlecie,ktory czesto robie, gdy nie mam juz pieczywa na sniadanie.To wlasnie dzis tak jest .I wtedy gdy mamy
jajko,
troche maki u mnie razowa zytnia,
nastepnie platki ,glownie owsiane ale dzis platki orkiszowe,
duza lyzka wiorkow kokosowych.
Po dodaniu wszystkich skladnikow dodaje troche wody i bardzo dobrze wszystko mieszam lyzka.Nastepnie wszystko wlewam na nagrzana patelnie.Nie uzywam zadnego tluszczu i tylko przez okolo 30 sekund rozgrzewam patelnie na wlaczonym palniku.
A oto zdjecie omletu.
Oczywiscie mozna dodac troche dzemu lub soku.
Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy ponwnie.
Zycze dobrego i pogodnego tygodnia.
ania i GROszek
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo ciekawy przepis i zapewne smaczne.Maz nie lubi na słodko.Z takich rarytasów korzystam jak jest starszy wnuk , wtedy się robią naleśniki,racuchy itp.Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńWieńce adwentowe, w domu rodzinnym zawsze był wianek z świerku owiniety czerwona kokarda i czerwone świeczki, sporo osób miało czerwone świece.Wianki kupowało się na targu lub robiło samemu. Wg zasad kościelnych powinny być świece fioletowe,takie też są w moim kościele, 3 ciemnofioletiwe i jedna jasna, jasna jest z nr 3, to już niedzielę radości bo półmetek adwentu.Potem już nastały rozmaite ulepszenia.Zrobie wpis na blogu, to triche opiszę ta tradycję, dzuekuje.
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi smaka . Dawno nie robiłam omletów. Wygląda pysznie. Miłego dnia 💟 💟💟💟
OdpowiedzUsuńOstatnio polubiłam omlety, więc podejrzewam, że i tą wersję wkrótce wyporóbuję.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
This look very delicious.
OdpowiedzUsuńNew Post - https://www.exclusivebeautydiary.com/2020/12/babor-hsr-lifting-cream-filorga-hydra.html